Påfågeln

Påfågelns mamma berättar att han är det finaste som finns finns i hela världen. Påfågeln tar det bokstavligt och går ut i världen för att titta om det stämmer. Hela världen är det samma som trädgården de bor i. Men ingen av alla djur han möter tycker att han är det finaste eller bästa som finns. En fågel i ett träd tycker att den som sjunger vackrast är finast. Haren tycker den som är snabbast är bäst. Åsnan tycker att grönt, saftigt gräs är det vackraste som finns. Men räven då, vad tycker den?

Historien är lätt att förstå, men väcker många tankar för både barn och vuxna. Själva scenografin är enkel, men samtidigt mångbottnad och visuellt vacker.

Uppsättningen togs fram på beställning av kulturkontoret på Uppsala kommun. Den visades först på asylboende inför flyktingfamiljer. Därför är den anpassad för att göras tvåspråkig.

Tid: Ungefär 25 minuter

Praktiskt: Kan göras enspråkig (svenska eller ryska) med en skådespelare eller tvåspråkig (svenska och arabiska) med två skådespelare. Skuggteater som passar bäst inomhus. Tar liten plats och är lätt att flytta.

Producerad: 2016. Spelas fortfarande.

No Comments Yet.

Leave a comment

You must be Logged in to post a comment.